We developed a website for these guys:they created a fortnite skin changer.

Cloud Computing

Caracteristici ale Cloud Computing-ului

 • Utilizarea permanentă a internetului de către utilizatori este acum foarte comună, făcând posibilă plasarea aproape tuturor resurselor disponibile pe internet și partajarea acestora, uneori chiar între utilizatori complet independenți unii față de alții. Software-ul și datele/informațiile pot fi aduse din internet pe computerul utilizatorului la cerere, asemenea serviciilor publice obișnuite, precum apa sau energia electrică.
 • Executarea aplicațiilor de calculator direct în internet, în loc să fie instalate pe stația de lucru personală, reprezintă o schimbare paradigmatică nouă, urmând modelul din anii 1980, când am trecut de la mainframe-uri la conceptul client-server. Atunci când furnizorul de servicii de cloud computing oferă o interfață de înaltă calitate, utilizatorul este eliberat de responsabilitatea de a deveni expert în tehnologia și infrastructura subiacente. De exemplu, nu mai este nevoie să actualizeze software-ul, deoarece această sarcină este gestionată central de furnizor.
 • Cloud computing utilizează noi metode pentru furnizarea și utilizarea serviciilor IT prin internet, servicii care, în general, pot fi scalate dinamic și includ resurse virtualizate. Aceasta este, de fapt, o consecință a accesului facil la toate serverele și centrele de calcul interconectate prin intermediul internetului.
 • Furnizorii obișnuiți de servicii de cloud computing pun la dispoziție aplicații comerciale standard, pe care utilizatorii le accesează prin intermediul unui browser local. Atât aplicația, cât și datele utilizatorului sunt găzduite în cloud, pe serverele furnizorului de servicii. În acest context, se acordă o atenție deosebită asigurării confidențialității și drepturilor de acces la date în mediul omniprezent al internetului.
 • În mod obișnuit, furnizorii de servicii de cloud oferă și servicii suplimentare, consolidând toate ofertele lor într-un singur loc, pe o pagină web sau un portal. Ofertele comerciale trebuie să respecte, în general, standardele de calitate impuse de clienți, cum ar fi Acordurile privind nivelul de serviciu (SLA) și altele asemenea. Cei mai importanți jucători din acest domeniu includ companii precum Microsoft, Salesforce, Skytap, HP, IBM, Amazon și Google.

Avantaje și dezavantaje

Avantaje:

 • Simplificarea sincronizării datelor utilizatorului între mai multe dispozitive conectate la cloud, cum ar fi smartphone-uri, tablete, laptop-uri și PC-uri.
 • Capacitatea de a edita documentele online stocate în cloud folosind aplicații web.
 • Acces la putere de calcul și spațiu de stocare extinse, fără a necesita investiții în configurații proprii.
 • Protejarea datelor împotriva furtului și deteriorării fizice a dispozitivelor.

Dezavantaje:

 • Necesitatea unei conexiuni rapide și stabile la internet pentru a accesa și utiliza serviciile cloud.
 • Preocupări cu privire la securitatea datelor stocate în cloud, care pot genera neîncredere în rândul utilizatorilor.
 • Complexitatea aspectelor legale, deoarece utilizatorii nu știu în mod obișnuit în ce țară sau țări se află serverele care găzduiesc datele lor.

Follow by Email