Elon Musk prezinta NEURALINK

NEURALINK

Elon Musk prezinta NEURALINK

Spre sfarsitul evenimentului de lansare a NEURALINK, Elon Musk a declarat ca au reusit sa faca o maimuta sa controleze un calculator cu ajutorul interfetei creier-calculator.

Proiectul NEURALINK vrea sa realizeze o interfata care sa inregistreze si sa controleze activitatea neuronala cu ajutorul a mii de electrozi pe cm2.

Aplicabilitatile sunt foarte interesante pe termen scurt:

  • restabilirea unor functii motrice (pe membre si pe tot corpul in viitor)
  • restabilirea vederii
  • corectarea unor boli neuronale, etc.

Aplicabilitatile pe termen lung sunt suficient de fantastice incat sa fie un pas in evolutia omului in ceea ce priveste sanatatea cat si capacitatea noastra de a acumula si folosi date. In principiu se v-a ajunge la crearea unui super-om printr-o simbioza intre OM si AI (inteligenta artificiala).

Desi momentan cercetarile sunt pentru domeniul medical, nu putem sa nu extrapolam si sa ne gandim unde se poate ajunge cu astel de tehnologie (chestiune discutata chiar in timpul prezentarii).

Pentru ca dispozitivul pe care il dezvolta are conexiune wireless si are capacitatea de a primi si transmite informatie in creier, am putea, teoretic, ne transformam intr-un avatar care ne poate realiza task-urile, sa implantam informatie in creier si sa ai amintiri despre un loc in care nu ai fost niciodata etc.

Pentru stiri si tutoriale asemanatoare va rugam sa vizitati sectiunea Tech News, si nu uitati sa ne lasati un comentariu daca aveti unul.

Pentru a vedea serviciile pe care le oferim, va rugam sa vizitati sectiunea de Servicii unde veti gasi cele mai importante servicii IT externalizate ale noastre:

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Follow by Email